Учасники обговорили питання «Конституційні засади формування української державності: історико-правовий аспект», «Українська мова – національна мова українського народу», «Земля і ресурси надр: проблеми власності і раціонального використання», «Судова реформа – одна із передумов євроінтеграції України». Громадські діячі висловили свою думку щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України, децентралізації та реформ місцевого самоврядування, а також місце та роль громадянського суспільства в конституційному процесі.
З нагоди відзначення 21-ї річниці з дня прийняття Конституції України у Вінницькій ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва організовано книжково-ілюстративну виставку «Конституція України – надійний гарант прав і свобод людини», яка супроводжувала засідання «круглого столу».
28 червня Україна відзначає всенародне свято – день Конституції України. Конституція увійшла в суспільне життя як запорука державності і демократії України, дала поштовх для продуктивного розвитку всіх галузей національного законодавства та сфер суспільного життя країни. На її фундаментальних засадах ґрунтується сьогодення і вибудовується європейське майбутнє українського народу.
Постійні зміни в сучасному світі та державний курс на модернізацію нашої держави обумовлюють подальше удосконалення Конституції України.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92