Днями Вінниччину відвідав відомий дипломат, письменник та науковець Борис Гуменюк разом, презентувавши на своїй малій батьківщині видання під назвою  «Роде мій красний, роде мій дужий… Кілька фрагментів із історії двох родин села Підлісний Ялтушків Барського району».

Книга вийшла друком у серії «Моя Вінниччина», що фінансується за рахунок обласного бюджету.

Борис Гуменюк – український дипломат родом з м.Могилева-Подільського, доктор історичних наук, професор, Секретар Спілки слов’янських письменників України з питань міжнародних зв’язків, Надзвичайний і Повноважний Посол України, а також Надзвичайний і Поважний Посол України в Республіці Кіпр (2012 – 2019 рр.). Обіймав посаду ректора Дипломатичної академії України при МЗС України.

У презентації книги в с. Підлісний Ялтушків взяли участь письменники, журналісти та видавці Вінниччини, а також очільники Жмеринського району та Барської ОТГ, мешканці громади.

Нове видання є історичним нарисом, в основу якого покладено щоденник матері письменника, видатного педагога Лідії Олександрівни Гуменюк родом з Підлісного Ялтушкова, де майбутній дипломат часто гостював у дідуся та бабусі.

У рамках творчого візиту Борис Гуменюк розповів присутнім про роботу над книгою  «Роде мій красний, роде мій дужий…Кілька фрагментів із історії двох родин села Підлісний Ялтушків Барського району», вручивши примірники місцевій бібліотеці та школі.

Перебуваючи на Вінниччині з дружиною, письменник також відвідав ліцей №1 у Могилеві-Подільському, де колись навчався сам. Також Борис Гуменюк зустрівся з педагогами та учнями гімназії №2, колективом місцевої бібліотеки та краєзнавчого музею, подарувавши на згадку про зустріч своє нове видання.

У презентації книги також взяли участь письменники: директор Видавничого Дому «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський, редактор Видавничого Дому Михайло Каменюк, поет Андрій Стебелєв, а також відомий фотожурналіст Олександр Гордієвич.

  

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92