29 серпня на вшанування памяті загиблих українських воїнів в рамках поминальних заходів відбулося делеговане покладання гірлянд до пам’ятного знаку медикам, які загинули під час проведення АТО/ООС на Сході України – «Медикам-Захисникам», що знаходиться на території Вінницького медичного коледжу імені академіка Заболотного, пам’ятного знаку загиблим льотчикам «Не повернулися з польоту» на території Музею Повітряних Сил Штабу ПС Збройних сил України, пам’ятника на честь Героїв Небесної Сотні «Дерево свободи» на Майдані Небесної Сотні та пам’ятника загиблим правоохоронцям у Центральному міському парку імені Леонтовича.

Всі заходи спрямовані на впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів – захисників України, і сприятимуть єднанню української нації.

В кінотеатрі «Родина» зібралися члени родин загиблих воїнів, які декілька років тому об`єдналися у громадську організацію «Єдина родина Вінниччини», аби пропагувати в суспільстві ідеї вшанування памяті своїх дітей – українських воїнів, які віддали своє життя в російсько-українській війні. Відбулась презентація фільму-нарису «Забути заборонено! Памятати!», основний сенс якого – формування та збереження національної памяті про наших воїнів, земляках, що загинули на цій війні.

По перегляді фільму учасники поминальних заходів пройшлися спільною ходою по вулиці Соборна до Свято-Преображенського Храму ПЦУ, де відбувся молебень по загиблих українських воїнах, що народилися і виросли на Вінниччині. Службу здійснив Митрополит Вінницький і Барський Православної церкви України, член Священного Синоду Симеон. Під час молебня було озвучено імена всіх воїнів з Вінницької області, які полягли на полях битви за свободу і незалежність України.

Кінцеві пункти відвідин – найбільш сумні і болючі… Це місця останнього спочинку загиблих українських захисників. На жаль, з кожним роком їх тільки більшає. Учасники заходів, батьки, родичі наших земляків відвідали «Алеї Героїв» на усіх кладовищах Вінниці та прилеглих територіальних громад, де поховані наші воїни. На усіх могилах захисників України встановлено квіткові поминальні композиції та зменшені копії державного прапора України.

Ми маємо памятати... Ми маємо дякувати за наше мирне небо, за наше спокійне життя. Ми маємо шанувати наших земляків, наших славних братів і сестер, які своєю жертовністю рятували наш світ.

Вічна память героям! Слава Україні!

  

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92