Сьогодні, 25 червня, до м. Вінниці прибули учасники ветеранського велопробігу «Шануємо пам’ять захисників України».

Семиденний велопробіг присвячений відзначенню 25-ї річниці Конституції України та  Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що традиційно відзначається у нашій державі 29 серпня.

Метою проведення заходу є підтримка ветеранів АТО/ООС, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти.

Ветерани, доїхавши до Вінниці, подолали відстань в 660 км, проїхавши міста Стрий, Львів,   Тернопіль, Хмельницький. Попереду - Житомир та Київ.

На шляху від Ужгорода до Києва заплановані зустрічі з родинами загиблих, покладання квітів до пам’ятників та алей слави, спілкування з представниками громадських ветеранських організацій та органів місцевої влади.

Велопробіг організовано Міністерством у справах ветеранів для підтримки ветеранів та популяризації позитивного іміджу ветеранів у суспільстві.

Головний спеціаліст відділу у Вінницькій області Міністерства у справах ветеранів України Олег Дмитрійчук зазначив: «Програма велопробігу включає відвідання пам’ятних місць та вшанування пам'яті усіх загиблих захисників України, зустрічі з ветеранами війни та родинами загиблих. У першу чергу -  це патріотичний захід, спрямований на виховання національно свідомого покоління українців».

«Наш велопробіг – це нагода показати, що таке ветеранський спорт та спортивна реабілітація, а також продовжувати створювати позитивний образ ветерана війни. Ми дуже вдячні Міністерству у справах ветеранів України за підтримку такої ініціативи та сподіваємося, що кількість подібних патріотичних заходів з часом у нашій країні буде лише зростати», – відзначив начальник відділу у справах ветеранів у Закарпатській області, учасник велопробігу Іван Балашов.

Учасники ветеранського велопробігу, представники обласної державної адміністрації,  відділу у Вінницькій області Міністерства у справах ветеранів, Збройних Сил України  та громадськості краю вшанували пам'ять усіх загиблих захисників України покладанням квітів до пам`ятника «Дерево Свободи» на Майдані Небесної Сотні,  мультимедійної стели пам’яті  на Європейській площі міста, до меморіальної дошки загиблим захисникам України біля Спасо-Преображенського кафедрального собору Православної церкви України, а також до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у центральному міському парку ім.Леонтовича.

  

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92