Щороку в Україні 8 травня ми вшановуємо День пам'яті та примирення. Це день, коли Україна разом із усім світом промовляє: «Ніколи знову…» Це два найважливіших слова для історії людства та його майбутнього.
Сьогодні, 8 травня, разом із вінничанами керівники області та міста покладанням квітів і вінків до Вічного Вогню, пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО/ООС вшанували День пам’яті та примирення.
Квіти поклали перший заступник Голови облдержадміністрації Наталя Заболотна, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та міський голова міста Вінниці Сергій Моргунов.
Ми не маємо права забути, яку ціну заплатили наші предки, щоб українці мали можливість жити в світі, де панує повага та рівність.
Незгасна людська пам’ять про колосальні жертви Другої Світової, про тисячі зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл.
Вкотре все це застерігає світ від небезпеки повторення цієї жахливої катастрофи.
Страшну порожнечу наслідків війни ми можемо заповнити лише молитвою за душі загиблих і закатованих. Пам'ять про них присутні вшанували хвилиною мовчання.
Сьогодні ми віддаємо шану пам’яті ветеранам, дітям війни, тим, хто постраждав від нацистської окупації. Ми вклоняємось перед усіма, хто захищав світ від нацизму.
За шість років війни загинуло понад 8 млн українців. Це мільйони скалічених доль… Мільйони шрамів на землі у виглядів могил… Мільйони дітей, які більше не почули батьківську казку… Мільйони матерів, які більше не обійняли своїх синів… Мільйони осель, у які ніхто не повернувся… Мільйони листів, що лишилися без відповіді… Мільйони ненаписаних книжок, віршів та пісень… Мільйони несказаних: «Я тебе кохаю…»
І все це разом – мільярди причин для людства не допустити подібного ніколи знову.
Нехай буде вічною пам'ять про наших героїв, миру нашій рідній Україні. Слава Україні!

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92