Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни святкує своє 75- річчя. Напередодні Дня перемоги над нацизмом та Дня пам’яті й примирення із славним  ювілеєм  заклад прийшли привітати керівники області та міста.

В урочистій зустрічі з колективом госпіталю та ветеранами війни й антитерористичної операції взяли участь керівник апарату обласної державної адміністрації Олександр Коханець, голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий та його заступник  Ігор Івасюк, заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович, представники громадських організацій ветеранів та інвалідів.

З нагоди 75-річчя заснування закладу, Олександр Коханець привітав від імені Голови ОДА колектив обласного клінічного госпіталю ветеранів війни та його керівника Валерія Бабійчука  і вручив медикам шпиталю  державну нагороду - Почесну Грамоту Кабінету Міністрів України.

Велику вдячність керівнику закладу та усьому колективу за відданість своїм професійним обов'язкам висловив голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, який зачитав і передав керівнику закладу Валерію Бабійчуку вітальну адресу від голови Верховної Ради України з нагоди 75-річчя заснування шпиталю. Посадовець також вручив Подяку від обласної Ради медичному колективу – за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток медичної галузі, високу громадянську відповідальність. Також  Олександр Коханець і Вячеслав Соколовий вручили Почесні грамоти обласної Ради та облдержадміністрації кращим працівникам закладу.

Варто зазначити, що  на підтримку обласного клінічного госпіталю, для покращення обслуговування і надання лікувально- реабілітаційної допомоги ветеранам війни: учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни та особам, прирівняним до них, обласна Рада цього року виділила 4 мільйони гривень. За 2,5 млн грн буде придбано генератор кисню високої потужності, а 1,5 мільйони заплановано витратити на капітальний ремонт системи забезпечення централізованої подачі кисню для госпіталю. Вінницька міська рада також передала субвенцію обласній Раді в розмірі 1 млн грн. для розвитку закладу і створення кисневої магістралі, яка необхідна не лише в часи епідемії коронавірусу, а й для лікування пацієнтів надалі. Про це у вітальному слові розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

З особливою теплотою звернулась до працівників шпиталю та ветеранів війни і АТО, які лікуються в закладі, директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна , зазначивши, що вже 15 років поспіль обласний клінічний госпіталь ветеранів війни займає одну з лідируючих позицій в Україні. Заклад є чудовим прикладом розвитку медичної установи, спрямованої на реабілітацію та відновлювальне лікування, збереження високопрофесійних кадрів та систематичного покращення якості надання медичних послуг. Сюди на лікування приїжджають пацієнти з усієї країни.

Представники духовенства також відзначили кращих працівників закладу  високими церковними нагородами. Головному лікарю обласного госпіталю ветеранів війни Валерію Бабійчуку вручили орден Святого Архистратига Михаїла – від Предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія за поданням митрополита Вінницького і Барського Симеона. Від Владики Симеона госпіталю передали  особистий подарунок - оберіг –  ікону Покрови Божої Матері.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92