Сьогодні в столиці України на Майдані Незалежності, на вулицях Інститутській, Хрещатик, біля Центрального стадіону, на місці, яке вже сім років всі українці знають як «Алея Небесної Сотні» відбуваються поминальні заходи пам`яті 107 українців та громадян інших держав-наших побратимів, які в період з 18 до 20 лютого 2014 року віддали свої життя, виборюючи свободу, ідеологічну та територіальну незалежність України.

Сім років знадобилося, аби, нарешті, українська представницька влада визнала події «Революції Гідності» ключовим моментом державотворення: 17 лютого максимальною більшістю у 295 голосів Верховною Радою України прийнято Постанову №2739, яка визначає Революцію Гідності виразником національної ідеї свободи, підкреслює недопустимість зволікання із розслідуванням «справ Майдану» і визнає важливість пам’яті про Героїв Небесної Сотні.

Але горе матерів, батьків, родичів і друзів полеглих на «Майдані» не стихає… Вони живуть надією на справедливість, на те, що світ, нарешті, дізнається про винних у загибелі їхніх дітей, про тих, хто спровокував цей страшний злочин проти людяності.

Силами Вінницької обласної державної адміністрації, зокрема, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю сьогодні було здійснено візит до Києва родичів наших Героїв Небесної Сотні: Максима Шимка - мати Зоя Кузьменко, брат Павло Шимко; Валерія Брезденюка – дружина Ірина Міняйло із донькою Юлією з родиною. На жаль через стан здоров`я не мали змоги взяти участь у поїздці родичі Леоніда Полянського.

На «Алеї Небесної Сотні в цей день вельми людно: тут океан квітів і пам`ятних корзин, тут родичі Героїв з усієї України, тут…сумні заплакані очі, очі віри і надії…

Вранці 20 лютого відбувся мітинг-реквієм та молебень за душами невинно убієнних українців, спілкування та спомини родичів, друзів загиблих. Ветеран АТО/ООС, заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко у своєму виступі сказав, що вважає справою особистої честі довести усі розслідування відносно розстрілів на Майдані до свого логічного завершення.

Згодом представники Родин Героїв Небесної Сотні відправились на зустріч із керівниками депутатських фракцій Українського Парламенту, аби дізнатись про хід розслідування на усіх його стадіях.

Вічна пам’ять, вічна шана нашим героям! Слава Україні!


 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92