Сьогодні, 16 лютого, у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат», з нагоди сьомої річниці Революції Гідності, відкрито виставку пам’яті Героя України та Небесної Сотні, художника Валерія Брезденюка.

«Сьогодні варто згадати усіх Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя змінювали історію нашої держави. Вони загинули, але будуть жити, допоки буде пам’ять про них, допоки ми будемо згадувати та вшановувати їх. Це особливо важливо для прийдешніх поколінь», - звернулась на початку зустрічі до усіх присутніх донька героя Юлія Кравчук.

На виставці представлено нагороди, світлини, особисті речі та художнє приладдя Валерія Брезденюка. Експозиція включає декілька десятків картин художника, ескізів та недопрацьованих робіт.

«Він був добрим, чуйним. Завжди був готовий прийти на допомогу та підтримати», - згадує донька Героя Небесної Сотні Юлія Кравчук.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна, звертаючись до сімей Героїв Небесної Сотні, зазначила: «Дозвольте від імені голови обласної державної адміністрації передати низький уклін вам за те, що ми маємо таких Героїв. Зауважу, що такий захід як сьогодні зародився досить просто - у розмові з родинами. Завдячуючи рідним і близьким зберігається пам’ять про наших Героїв. Справді, коли ми говоримо про Героїв Небесної Сотні, то одразу ж здається, що це надзвичайні люди, адже не кожен здатний зробити такий подвиг. І саме такі заходи як сьогодні доводять, що це звичайні люди, які мали свої захоплення, працювали, творили, мали друзів, але, найголовніше - вони мали величезну любов до своєї країни. І я переконана, що сьогоднішнім заходом ми розпочнемо нову стежину в роботі з молоддю, аби пам’ять про наших Героїв передавалася прийдешнім поколінням. Вкрай важливо, щоб через спадок наших Героїв прийдешні покоління відчували ту щирість, людяність, доброту, а головне - непохитну любов до своєї Батьківщини, яку важливо виховувати у собі».

В свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, звертаючись до присутніх, відзначив, що учасники Революції Гідності, Герої Небесної Сотні – це ті люди, які заслуговують великої шани і поваги кожного українця.

Валерій Брезденюк творив у техніці ебро (малюнки на воді) та за своє життя створив понад 500 різноманітних картин.На початку свого творчого шляху Валерій полюбляв зображувати різноманітні геометричні фігури, трохи згодом – квіти. В останні роки свого життя малював портрети.

Нагадаємо, Валерій Брезденюк загинув 18 лютого 2014 року під час протистояння майданівців із силовиками біля Будинку профспілок. Поховали героя в рідному місті Жмеринка, де у пам'ять про нього названо вулицю.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92