Сьогодні, 18 лютого, під головування першого заступника голови ОДА Наталі Заболотної відбулось засідання  організаційного комітету з підготовки до відзначення на Вінниччині 35 роковин трагедії на ЧАЕС.

Серед учасників організаційного комітету були присутні представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники і голови профільних комісій обласної Ради, а також голова координаційної ради громадських чорнобильських організацій Петро Осадчук.

Учасниками обговорено ряд заходів для вшанування ліквідаторів – чорнобильців, які цьогоріч заплановано в рамках відзначення роковин аварії на ЧАЕС як на обласному, так місцевому рівнях.

Звертаючись до присутніх Наталя Заболотна зауважила: «На Вінниччині вже розпочато підготовку до відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи. Наразі ведеться системна робота профільними департаментами та Координаційною радою громадських організацій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи м. Вінниці та Вінницькій області задля налагодження співпраці з громадськими організаціями чорнобильців та належної підготовки до відзначення роковин трагедії на ЧАЕС».

Цьогоріч в області передбачається проведення ряду соціальних, культурних, мистецьких, освітніх, науково-просвітницьких заходів.

Зокрема, вперше, в рамках відзначення на Вінниччині роковин Чорнобильської трагедії, за участі театру «Арабески» (м.Харків), організовано показ вистави «Українські катастрофи ХХ ст. – Чорнобиль».

Крім того, відбудеться презентація книги М. Ястремського, виданої коштом обласного бюджету, «Шлях у 25 років» про діяльність Вінницької міської організації «Союз Чорнобиль України» та видання буклету до 35-х роковин Чорнобильської трагедії «Пам’ять моя, Чорнобиль».

Ще однією новацією серед заходів, приурочених до 35-х роковин аварії на ЧАЕС, є пам’ятна посадка лісу, що відбуватиметься в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

«25-26 квітня відбудеться низка заходів із вшанування пам’яті учасників ліквідації аварії на ЧАЕС за участю керівництва області. Зокрема, мітинг-реквієм та покладання квітів і вінків до пам’ятника жертвам чорнобильської катастрофи. Разом з тим, 26 квітня відбудеться церемонія погашення пам’ятної поштової марки приуроченої 35 роковинам трагедії на ЧАЕС», - повідомила Наталя Заболотна.

За підсумками обговорення попередньо запропонованого плану заходів учасниками організаційного комітету внесено відповідні пропозиції та підтримано озвучений Наталею Заболотною план заходів для подальшого затвердження розпорядженням голови ОДА.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92