Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

Проект має на меті проведення Всеукраїнського відбіркового етапу до лав збірної України, навчально-тренувальних зборів та участь збірної України в Європейському чемпіонаті з футзалу (міні-футболу) «ДІАЄВРО-2017».

Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» за час свого існування реалізувала значну кількість програм та різноманітних заходів спрямованих на допомогу соціально незахищеним верствам населення, зокрема, починаючи з 2012 року, – щорічний проект «ДІАЄВРО» для популяризації спорту в середовищі громадян хворих на цукровий діабет.

«З однієї сторони приємно, що на Вінниччині знову організовано проведення такого чемпіонату для громадян хворих на цукровий діабет, а з іншої прикро за те, що «ДІАЄВРО» не має загальнодержавного рівня та підтримки», – зазначив головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру та президент «Вінницької обласної асоціації ендокринологів» Пилип Прудиус.

«Проведення чемпіонату ДІАЄВРО-2017» вкотре доводить тезу про те, що «Цукровий діабет – це не хвороба, а стиль життя», – переконана голова громадської організації «Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» Лариса Грінченко.

Тренер команди по футзалу Анатолій Бегоян подякував організаторам чемпіонату за те, що дають змогу молодим людям, хворим на цукровий діабет, повірити у себе.

Без сумніву, що проект «ДІАЄВРО-2017» сприяє популяризації в Україні фізичної культури та спорту через залучення молоді, яка живе з цукровим діабетом, до занять спортом, зокрема, до футболу. Це значно підвищує рівень соціальної адаптації таких людей у суспільстві, знижує наявність негативних явищ у молодіжному середовищі, зміцнює позитивний імідж здорової людини у суспільстві.

Чемпіонат «ДІАЄВРО-2017» покликаний привернути увагу влади й громадськості України та світу до проблеми цукрового діабету та фізичних навантажень як основного заходу профілактики захворювання.

Нагадаємо, що Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92