Сьогодні, 12 лютого, у філії Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва презентували унікальне видання – нову книгу Богдана Теленька «Біломорські карби Вінниччини. Соловецький мартиролог Поділля», видану на основі секретних архівів ФСБ Росії, узагальнених по Вінницькій області.

Книга ввійшла до 63 випуску серії «Моя Вінниччина», заснована журналом «Вінницький край» у 2013 році.

У презентації взяли участь директор комунальної установи «Видавничий Дім «Моя Вінниччина», заслужений журналіст України Вадим Вітковський, президент громадської організації «Русалка Дністровая», заслужений працівник культури України Михайло Каменюк, начальник Центрального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко, а також письменники та публіцисти, краєзнавці, представники громадськості та засобів масової інформації області.

«Дане літературно-документальне видання – це продовження «Соловецького мартирологу Поділля», присвяченого тематиці комуністичних репресій в системі Соловецького табору особливого призначення. Тема репресій надзвичайно болюча для кожного українця, яка потребує подальшого системного дослідження та висвітлення у літературі з метою відновлення історичної правди», – зазначив директор Видавничого Дому «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський.

«Книга містить упорядковані відомості та документи про депортованих подолян, які поневірялися у спеціально створених трудових поселеннях та концтаборах Соловецького табору особливого призначення, та працювали на побудові споруд Біломорканалу. Це маловідомий злочин тогочасного комуністичного режиму проти України та українців, про який ми не повинні забувати», – відзначив автор книги, письменник, публіцист, громадський діяч Богдан Теленько.

Книгу Богдана Теленька «Біломорські карби Вінниччини. Соловецький мартиролог Поділля» видано за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради.


 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92