Маскувальні сітки та костюми типу «гіллі» виготовляються за ініціативи громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» в рамках виконання проекту «Оберіг для воїна», який реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та частково фінансується коштами обласного бюджету.

Нагадаємо, що «Суспільні ініціативи Козятинщини» стали одними з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Метою проекту є військово-патріотичне виховання учнівської молоді міста Козятина, Козятинського району та інших районів області шляхом залучення їх до допомоги військовим у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, а саме – виготовлення маскувальних засобів для потреб українських військовослужбовців та їх доставка у зону АТО.

«Допомога українським військовослужбовцям у зоні проведення АТО – пріоритетний напрямок діяльності нашої громадської організації починаючи з 2014 року», – зазначила голова громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Олена Іванчук.

«Солдата на боротьбу надихають розуміння свого військового обов’язку та думка про рідних, їх розуміння та підтримка», – відзначив координатор проектів громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Леонід Цехановський. «Виготовлення маскувальних засобів та їх доставка у зону АТО – спосіб показати, що ми пам’ятаємо та піклуємося про наших військовослужбовців», – додав він.

На сьогодні до реалізації проекту долучилися 36 шкіл та 1 вище професійне училище Козятинського району, що складає близько 10 тис осіб. Учні не лише виготовляють маскувальні сітки та костюми на уроках трудового навчання й в позаурочний час, але й відвідують тематичні виховні години та зустрічаються з учасниками АТО.

Під час заходу відбулася презентація мартирологу «Білі лебеді на небесах: відлуння неоголошеної війни». Це довідково-інформаційне видання, що покликане увічнити пам'ять 15 військовослужбовців уродженців Козятинщини, які загинули у ході проведення АТО.

Видання побачило світ за ініціативи громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» та фінансової підтримки Козятинської міської ради.

«Це не просто мартиролог. Це крок у напрямку формування національної свідомості, яка не може існувати без памяті народу про свою історію», – розповів координатор проектів громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Віктор Заїчко. «Дай Бог, щоб ця неоголошена війна швидше припинилася й мартиролог не доповнювалася новими іменами», – додав він.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92