Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації взяв участь в он-лайн конференції «Інституційний розвиток громадських організацій осіб з інвалідністю в Україні: проблеми та перспективи», яку зініціювала Громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток».

ГО «Паросток» спрямовує свою діяльність на реалізацію проєктів, що сприяють соціалізації людей з інвалідністю, а також фахівців, які цілком віддаються ці справі. Наприклад,  протягом 2019 року ГО «Паросток» реалізовувала проект «Через обізнаність до підняття якості життя», що фінансувався «U-LEAD з Європою: Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку». Однією з 3-х ОТГ, в яких було реалізовано проект є Брацлавська ОТГ. Під час проведення заходів проекту більшість працівників Брацлавського психоневрологічного будинку-інтернату зазначили, що не мають часової та фінансової змоги на отримання послуг кваліфікованих фахівців по підвищенню навичок соціальної комунікації, покращення свого психологічного стану та формування психологічної стабільності для продовження якісної професійної діяльності в умовах даного закладу. ГО «Паросток» отримала запит від співробітників інтернату на сприяння підвищенню рівня соціальних компетенцій та  запобіганню емоційному вигоранню працівників  даного закладу з метою покращення якості надання послуг людям з інвалідністю та літнім людям.

Сьогоднішня ж зустріч була присвячена спільній діяльності багатьох ІГС, які переймаються становленням людей з інвалідністю та впроваджують елементи інклюзії у своїй роботі. Завдяки реалізації обговорюваних на ній аспектів життєдіяльності в сфері інклюзії та паліативної допомоги виникає можливість сприяти формуванню інклюзивної свідомості учнів та молоді, а також інших мешканців громад.      

Конференція була цікава студентам за спеціальністю «Соціальна робота» та «Психологія» Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, викладачам ЗВО, практикучим психологам та соціальним працівникам, громадським діячам.

Від Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на конференції виступив заступник директора Департаменту Іван Педорук, який розповів про Конкурс проєктів громадських організацій, який щорічно проводиться в області, і покликаний підтримувати ІГС, що спроможні реалізувати цікаві, корисні та актуальні проєкти на підтримку соціальної, гуманітарної, національно-патріотичної та медійної сфер сучасного життя.   

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92