Сьогодні кінотеатр «Родина» у м. Вінниця став свідком нагородження переможців обласного фестивалю-конкурсу аматорського кіно «КіноМетр-2020». Через епідемію коронавірусу конкурс відбувався в онлайн-режимі.

Переможцям вручили дипломи та пам’ятні подарунки. Начальниця управління культури і мистецтв ОДА Ольга Дернова, депутатки обласної Ради Людмила Станіславенко та Тетяна Побережна, керівниця ОЦНТ Тетяна Цвігун у своїх вітальних промовах дякували кіноаматорам Вінниччини, висловлюючи впевненість, що їхні таланти та мистецька діяльність згуртовують талановитих, творчих молодих людей, налаштовують їх на хвилю креативного пошуку, привертають увагу громадськості до гострих соціальних проблем.

Обласний фестиваль-конкурс аматорського кіно «КіноМетр» було засновано на Вінниччині 12 років тому. Він проводиться щорічно за підтримки управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації, організатор – Обласний Центр народної творчості.

За цей період у конкурсі загалом взяли участь понад 200 короткометражних фільмів, автори яких продемонстрували належний рівень майстерності та володіння мистецтвом операторської, режисерської роботи, актуальності вибору теми, володіння основами монтажу фільмів.

Варто зазначити, що для популяризації та розвитку кіноаматорства Вінниччини в області діють 20 аматорських кіностудій, 6 із них – удостоєні почесного звання «народна аматорська». Звісно, основний сегмент наданих робіт і на цьогорічний конкурс був представлений саме цими студіями – із Гайсинського, Бершадського, Чернівецького районів та міст Тульчин і Ладижин. 18 робіт учасників  транслювалися в інтернет-мережі та на сайті ОЦНТ, були доступні на ютуб для оцінювання журі, яке очолив заслужений журналіст України, відомий в області екс-телеведучий та артист кіно, а нині – заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Іван Педорук. Роботи оцінювались в таких номінаціях: «Документальний фільм», «Ігровий  фільм»  та «Відеокліп».

За результатами оцінювання, І місце  в номінації  «Документальний фільм» посів Максим Воротнюк, студент Тульчинського фахового коледжу культури за фільм «Ангел з одним крилом»; ІІ місце  в номінації  «Ігровий фільм» зайняв Сергій Качмар - керівник народної аматорської кіностудії «Поділля» Комунального закладу «Районний будинок культури» Тульчинської районної ради за  фільм «Чугайстер»; ІІІ місце  в номінації  «Відеоролик» зайняв Ілля Паламарчук, студент Тульчинського фахового коледжу культури  за  фільм «Екскурсія вихідного дня». Також, за спільним рішенням журі було введено четверте місце, яке розділили між собою Сніжана Очеретна, авторка соціального ролика «Кожен може жити життям своєї мрії» та Іван Літун за проморолик «Без бою немає слави» - обидвоє – студенти Тульчинського фахового коледжу мистецтв.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92