Остання субота листопада - вшанування пам`яті жертв голодоморів в Україні. Вже багато років в цей день відбувається всесвітня акція «Запали свічку пам`яті», покладання поминальних вінків до пам`ятних місць та інші тематичні заходи на честь вшанування наших земляків, які стали жертвами спланованого геноциду проти всього українства.

Голодомор в Україні 1932 – 1933 років визнано найстрашнішим злочином проти людяності, штучним знищенням українського народу, який був влаштований тодішнім партійним і політичним керівництвом СРСР на чолі із Йосипом Сталіним як помста нашому вільному люду за події Української революції 1917 – 1921 років, за незламність нашого вільного духу, за нескореність українського характеру…  

«Наша земля» - короткометражна стрічка про Голодомор-геноцид 1932-1933 рр. в Україні. Цим коротким фільмом автори спробували розкрити драматизм злочинів совєтсько-російських окупантів проти українського народу, через історію однієї пересічної української родини.

У головних ролях фільму «Наша земля» Катерина Білоножко, Марія Білоножко, Тетяна Обчакевич, Андрій Білоножко та інші. Сценарист – Вікторія Білоножко. Фільм створений компанією BILONOZHKO Production за участі ГО «Лелеки».

За сприяння Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті,  Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат», Департаментів соціальної та молодіжної політики, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 27 листопада о 19:00 в молодіжному центра КВАДРАТ відбулася прем`єра кінострічки за участі авторів та акторів.

Як зазначив у своєму виступі керівник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко, цим фільмом авторський колектив намагався донести, що, окрім історично - інформаційного наповнення пам`яті про ті страшні часи нам, українцям притаманне й емоційне сприйняття тих подій, їх відчуття, бачення образів українців, які перенесли нелюдські страждання.

Минуло 87 років… Усе таємне стало явним, і правда про ті події є доступною у кожному підручнику з історії України, а також в багатьох виданнях з Всесвітньої історичної спадщини, наукових монографіях, архівах та фахових дослідженнях істориків усього світу.

Пам`ятаймо, досліджуймо, шануймо пам`ять… Аби ніколи таке не повторювалось!

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92