Сьогодні, 27 квітня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» щодо презентації чергового соціального проекту «Кроки до професійного виживання».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

Метою проекту є покращення якості освітніх та реабілітаційних послуг, що надаються дітям та молоді з інвалідністю, дітям групи ризику шляхом підвищення соціальної компетентності, запобігання професійному та емоційному «вигоранню» соціально-педагогічних та медичних працівників навчально-освітніх та реабілітаційних закладів міста Вінниці та Вінницької області.

«Громадська організація «Паросток» має значний досвід у реалізації соціальних проектів на території Вінницької області. Це наш давній партнер та організація, яка спрямовує всі свої зусилля на розвиток інклюзивного середовища не лише на Вінниччині, але й в Україні в цілому», – відзначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко.

«Так зване «професійне вигорання» – це проблема, що призводить до полишення фахівцями реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, особливо це стосується комунальних установ, які надають безоплатні послуги», – розповідає голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Ірина Саранча.

В рамках проекту «Кроки до професійного виживання» заплановано проведення ряду заходів, зокрема, розробка та друк спеціалізованого посібника «Емоційне вигорання – професійна криза», проведення тренінгів у базових реабілітаційних закладах області, рекреаційні подорожі історико-культурними місцями регіону, а також створення груп самодопомоги та обміну досвідом для фахівців, які працюють з людьми з інвалідністю.

«Кожного року в суспільстві збільшується запит на спеціалістів, які працюють з особами, які мають особливі потреби, тому сьогодні гостро стоїть завдання уникнути їх «професійного вигорання», – переконана депутатка Вінницької міської ради, директор Вінницького інституту Університету «Україна» Ганна Давиденко.

«Професійне та емоційне «вигорання» прямо впливає на професіоналізм та працездатність всіх тих, хто працює з людьми з інвалідністю, та значно знижує якість надання соціальних послуг, і не лише освітніх», – зазначив психолог-психотерапевт Олег Следь.

Нагадаємо, що Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92