Вчора, 25 квітня, у конференц-залі готелю «Франція» відбувся семінар для представників інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації Вінниччини, організований компанією Google в рамках реалізації проекту «Цифрове перетворення Вінницької області».

«Без сумніву, Google – одна з тих компаній, яка ставить собі за мету зробити наш світ кращим: сучаснішим, толерантнішим та креативнішим», – зазначила у вступному слові директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Представниця інформаційного агентства «Варіанти» Ірина Марушкіна розповіла про використання дронів у сучасній журналістиці, а також про так звані «виклики часу» для засобів масової інформації, зокрема, про процес роботизації журналістики, а також дотримання стандартів формування інформаційних матеріалів. «Дрон – універсальний засіб для збору інформації в усьому світі, а процес роботизації журналістики дозволяє в певній мірі розвантажити кореспондента, «звільнити» його від рутинної роботи та надати змогу в більшій мірі займатися творчою діяльністю, у тому числі – аналітичними дослідженнями», – відзначила вона.

«Журналістський світ змінюється. Потрібно змінюватися разом з ним. На сьогодні потрібно розвивати не «дозвільну систему журналістики», а «повідомчу», тобто не запитувати дозвіл на створення інформаційного контенту, а повідомляти про його формування», – стверджує представник Freedom House в Україні Зорян Кісь.

Голова Вінницької громадської організації «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь» Світлана Дубина презентувала присутнім актуальні питання щодо захисту українськими громадянами своїх прав та законних інтересів.

Також, під час семінару розглядалася проблематика захисту персональних даних, сексизму в рекламі, соціальних мережах та засобах масової інформації, подолання проявів дискримінації в інформаційному середовищі та поглиблення стандартів якості вітчизняної журналістики.

Нагадаємо, що в області реалізовується «Регіональна програма сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2016-2018 роки», затверджена рішенням 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 43.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92