Із використанням у повсякденному житті великої кількості сучасних інформаційних технологій, цифровізацією нашого сьогодення, забезпеченням прозорості та оптимізації надання адміністративних і державних послуг важливо запровадити певні правила і критерії, за якими діятимуть ті чи інші управлінські механізми.

 В цьому процесі електронна демократія, яка є основним елементом всеохоплюючої реформи надання державних адімінстративних послуг – «Е-урядування», забезпечує ефективну взаємодію між державними та громадськими структурами, базами даних, реєстрами, архівами.

Ініціатором такої діяльності на Вінниччині вже багато років виступає Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО». Саме вона реалізує на теренах області проєкт «Електронна демократія: інформуємо, навчаємо, аналізуємо», що став одним із переможців конкурсу проєктів Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації в рамках підтримки інститутів громадянського суспільства у 2019 році.

20 грудня в прес-центрі Департаменту відбувся підсумковий «круглий стіл», під час якого учасники – представники інститутів громадянського суспільства області та обласної влади ознайомились з аналітичними матеріалами щодо результатів впровадження на Вінниччині інструментів електронної демократії.

Керівник громадської організації «Право» Віталій Дорох  під час зустрічі вкотре акцентував увагу на навчальному посібнику «Електронна демократія: від «А» до «Я»: методичні рекомендації щодо нормативно-правового забезпечення впровадження інструментів електронної демократії», який є своєрідним підручником для держслужбовців, посадовців органів місцевого самоврядування, інших службовців та зацікавлених громадян щодо, наприклад, процесів створення електронних петицій, правильного формування звернень громадян, роботи сайтів та електронних сервісів органів влади та місцевого самоврядування з метою удосконалення комунікацій між владою і громадськістю. Цей звіт незабаром буде доступний у вільному доступі на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

«Ми всі прагнемо створити належні умови для розвитку електронної демократії у Вінницький області. Проаналізувавши основні виклики та проблеми у даній сфері за 2018-2019 роки, ми пропонуємо певні рекомендації, висновки, пропозиції для працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій з метою якісного і належного використання тих можливостей, які надає нам сьогодні Е-демократія», – зазначив керівник проєкту Віталій Дорох.

Очікуваний результат від цієї роботи – налагодження електронної взаємодії між різними інформаційними ресурсами та реєстрами, що неодмінно покращить комунікації в процесі прийняття управлінських рішень.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92