Вчора, 10 грудня, у залі засідань облдержадміністрації відбулося спільне засідання Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді, під час якого було презентовано звіт про виконання обласного бюджету за 11 місяців 2019 року та обговорено основні аспекти проєкту бюджету Вінниччини на 2020 рік.

«Процес формування, обговорення та прийняття обласного бюджету є одним з найважливіших, що відбуваються на Вінниччині. Він визначає основи соціально-економічної, освітньої, культурної та інших сфер життя суспільства, тому дуже важливо, щоб громадськість у повній мірі долучалася до формування бюджету, а також протягом року здійснювала моніторинг за використанням бюджетних коштів», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський презентував проєкт обласного бюджету на 2020 рік.

«Особливість бюджету на 2020 рік – це виділення рекордної суми на асфальтування на капітальний ремонт автомобільних доріг області, яка склала третину всього бюджету Вінниччини у 2020 році», – відзначив Микола Копачевський.

Також під час спільного засідання громадських рад було обговорено проєкт Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2020 рік, виконавцем якої є Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації.

«Однією з пріоритетних цілей програми залишається розвиток інформаційного простору та громадянського суспільства на Вінниччині, а також налагодження партнерських стосунків між органами державної влади та інститутами громадянського суспільства Вінниччини, які сьогодні все більше впливають на реалізацію регіональної політики», – зазначила заступниця директора Департаменту – начальниця управління регіонального розвитку та інвестицій Інесса Ратушняк.

Окрім того, на кінець грудня 2019 року заплановано проведення круглого столу з метою обговорення монетизації пільгового перевезення учасників антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил, а також розробки звернення до Кабінету Міністрів України з метою запровадження інших форм підтримки учасників АТО/ООС.

Пропозиції та зауваження членів Громадських рад до проєкту обласного бюджету на 2020 рік та проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2020 рік будуть відповідним чином оформлені та враховані їх виконавцями перед винесенням на чергову сесію обласної Ради.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92