Днями громада села Серединка Бершадського району отримала з рук авторів Петра Маніленка і Федора Шевчука книгу з історії свого рідного села «Серединка – тепла крапка на карті України». Дане видання є 40-м томом бібліотечної серії і являє собою унікальний історичний нарис, який розповідає про історію села від найпершої згадки про нього і до сьогодення. Видано книгу за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА і комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина».

Самі ж автори називають свою працю «паспортом» села чи навіть – «свідоцтво про народження», де від найдавніших часів до сьогодні записано все.

Доклав до цього своїх зусиль і голова місцевого агропідприємства Олександр Кавун, що до накладу книги у 300 примірників коштом обласного бюджету замовив для громади додаткових ще 350 примірників за рахунок свого господарства.

До участі у презентації долучились голова обласної спілки письменників Вадим Вітковський, письменники Віталій Борецький, Зоя Тищенко, Олена Герасименко, голова Вінницької журналістської організації Василь Паламарчук і відомий фотохудожник Олександр Гордієвич, поет Віктор Цимбал.

Презентація книги з історії села Серединка зібрала багатьох мешканців села та стала дійсно непересічною подією для громади.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92