Шість років віддаляють нас від тих буремних, трагічних, і, водночас, величних подій історії становлення нашої громадянської гідності. Шість років, як ми живемо у сподіваннях змін на краще, в очікуванні, що винні за людські жертви понесуть заслужене покарання… Шість років сподівань, надій і віри….

Разом з тим, це також період відновлення нашої державності, обороноздатності, відродження громадянського сумління та суспільного почуття любові й шанування своєї країни, своєї історії, своєї ГІДНОСТІ.

Саме 21 листопада є знаковим днем в історії сучасної України, адже у 2004 – це був початок Помаранчевої революції, а 2013 – Революції гідності. Ось такий збіг з різницею у 9 -ть років. Саме тому ми щорічно відзначаємо цю дату як День Гідності і Свободи, поминаємо загиблих на Майдані, вшановуємо пам`ять Небесної Сотні, пригадуємо тих, хто віддав своє життя за майбутнє країни.

Вінниччина має своїх героїв, які з перших днів Революції Гідності були на Майдані у Києві, і у лютому 2014-го загинули від куль злоби і ненависті.  Це Герої України Максим Шимко, Леонід Полянський та Валерій Брезденюк. На їх честь, а також на вічну згадку про всіх 107 українців, полеглих у лютому 2014 року на Майдані, сьогодні, 21 листопада в центрі Вінниці, на Майдані Небесної Сотні відбулися поминальні заходи та покладання квітів до пам`ятника «Дерево Свободи», який символізує шану і пам`ять вінничан про буремні події Революції Гідності, про молоді життя, що були віддані за волю і гідність українців.

Голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, голова обласної ради Анатолій Олійник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, керівники структурних підрозділів обласної та міської влади, закладів, установ та організацій хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих на Майдані, поклали квіткові композиції до пам`ятника «Дерево свободи», а також делегували учасників заходу покласти квіткові гірлянди до пам`ятників Героям Майдану та героям АТО /ООС, що на Меморіалі слави.

Вічна пам`ять, вічна шана героям! Слава Україні!

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92