Вчора, 7 листопада, у конференцзалі Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації відбулися загальні збори членів Громадської ради при облдержадміністрації, під час яких було внесено пропозиції та зауваження до проєкту Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року.

До обговорення проєкту стратегії долучилася Агенція регіонального розвитку Вінницької області.

«Протягом року було проведено СВОТ-аналіз сильних та слабких сторін соціально-економічного розвитку регіону, безпекового виміру, а також основних викликів, які постають перед Вінниччиною. На основі аналізу агенцією напрацьовано низку пропозицій до проєкту стратегії, які дозволять отримати позитивний синергетичний ефект протягом 2021-2027 років», – відзначила директорка Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталія Гижко.

За її словами, майбутня стратегія повинна бути максимально наближена до національних пріоритетів та державної політики у сфері розвитку регіонів, що дозволить залучати кошти з державного бюджету.

Говорячи про переваги Вінницької області серед регіонів України, було зазначено про відсутність критичних демографічних та економічних диспропорцій, значний розвиток аграрної галузі, транзитний потенціал, високий рівень залучення інвестицій в основний капітал за рахунок власних ресурсів підприємств, а також наявність унікальних родовищ мінеральних вод (20 родовищ на території області).

До недоліків належать: значне техногенне навантаження на довкілля, низький обсяг балансованих експлуатаційних запасів питних і технічних підземних вод, наявність територіальної диспропорції, а також низький рівень покриття мережі Інтернет.

«Громадська рада при облдержадміністрації відкрита для співпраці та готова долучатися до соціально-економічного розвитку Вінниччини, залучати відповідних фахівців та спеціалістів, а також шукати шляхи вирішення нагальних проблем регіону», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

До кінця 2019 року Громадською радою при облдержадміністрації заплановано проведення декількох круглих столів, зокрема «Роздільний збір відходів. Досвід, пропозиції, нове законодавство», «Сортування та утилізація медичних відходів люмінесцентних ламп та інших відходів» та «Щодо обговорення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження положення про інтернатуру».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92