Сьогодні, в рамках престуру головних редакторів районних газет області «Моя Вінниччина», відбулась ознайомча поїздка до Жмеринського району області, участь у якій взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк та директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк.

В ході поїздки учасники відвідали високотехнологічне енергозберігаюче підприємство, найбільше у Європі - креветкову ферму, яка має чотири ступені енергозахисту. На підприємстві вирощують королівську тихоокеанську білоногу креветку. Вага однієї 35-40 грам, термін вирощування - 5 місяців.

Не обійшлось і без відвідин історичних пам’яток Жмеринського району. Однією з таких є Жмеринский залізничний вокзал, який побудовано у 1904, а відновлено й реставровано у 2012 році.

Коментуючи важливість проведення подібних прес турів Олександр Крученюк наголосив: «Сьогодні, у Жмеринському районі відбувається традиційний журналістський тур «Моя Вінниччина». Цього дня газетярі районних видань відвідали об’єкти району, які характеризують його соціально-економічний потенціал. Престури для редакторів друкованих районних ЗМІ проводиться, традиційно, вже більше десятиліття поспіль. Журналісти на власні очі бачать цікавинки району, аби потім забезпечити широке висвітлення туристичної та інвестиційної привабливості, економічного потенціалу відвідуваного району у своїх виданнях».

Важливим закладом інфраструктури району є спортивно-оздоровчий комплекс «Юність». На його реконструкцію держава виділила 9 млн. грн. Тож сьогодні Жмеринка має сучасний басейн та тренажерну залу.

Відвідали редактори і центральну районну лікарню, яка побудована у 1905 -1910 роках. На її сучасну реконструкцію держава виділила майже 20 млн. грн. Наразі медичний заклад надає медичні послуги жителям Тиврівського, Шаргородського і Барського районів та має відділення екстреної медичної допомоги.

Цікавим для учасників ознайомчого престуру став музей П.І Чайковського та Н.Ф.фон Мекк. Цей маєток Карл фон Мекк придбав у 1868 році, а у 1876 його дружина замовила композитору музичний твір. Так розпочалось їх бурхливе листування, яке тривало 13 років. Тут він написав «Орлеанську діву» і безліч романсів, які увійшли до переліку світової музичної класики.

Останнім об’єктом, з яким ознайомились цього дня редактори став Браїлівський жіночий монастир. Засновано його у 1635 році, а на сьогодні монастир є пам’яткою архітектури. Окраса монастиря - двоярусна дзвінниця, побудована у стилі барокко. Храм зводили коштом Фрацішека Потоцького і завершили будівництво у1778 році.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92