Сьогодні, 27 травня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО» щодо реалізації проекту «Електронна демократія: інформуємо, навчаємо, аналізуємо», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проект спрямований на підвищення компетентностей органів державної влади та місцевого самоврядування, а також інститутів громадянського суспільства регіону з тематики розвитку електронної демократії.

«Головне завдання, яке ми ставимо перед собою, – це створити належні умови для розвитку електронної демократії. Проект передбачає виявлення проблем, які заважають розвитку електронної демократів у Вінницькій області, а також напрацювання відповідних методичних рекомендацій задля їх подолання», – зазначив голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО», керівник проекту Віталій Дорох.

У рамках реалізації проекту буде проведено 2 навчальні семінари у місті Вінниці для представників органів державної влади, зокрема працівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства Вінниччини з тематики розвитку електронної демократії та електронного урядування, як її невід’ємної частини.

За словами координатора проекту Олени Черній, окрім навчальних семінарів, проект передбачає розробку та друк відповідних методичних рекомендацій з тематики впровадження інструментів електронної демократії у Вінницькій області.

«Методичні рекомендації планується оформити у спеціальну збірку та розіслати на електронні адреси органів державної влади та місцевого самоврядування. Такі рекомендації будуть дуже актуальними для новостворених об’єднаних територіальних громад, так як їх можна буде врахувати у статутних документах», – відзначив Віталій Дорох.

Зазначимо, що Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» має значний досвід щодо реалізації різноманітних проектів на території області, зокрема таких, як «Формування безпечного середовища: спільна справа поліції та громади», «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громади», «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди», «Міський бюджет – бачу, розумію, контролюю», «Хмільник туристичний: робимо перші кроки», «Моніторинг доброчесності виконання ремонту доріг у Вінницькій області» та інших.

Починаючи з 2018 року, у рамках Програми е-урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP) у Вінницькій області, організацією реалізовується проект «Електронне врядування у Вінницькій області: від концепції до впровадження».

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92