Засідання експертної ради з питань видання творів місцевих авторів відбулося 22 травня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

До участі у засіданні долучились заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, депутати Вінницької обласної Ради: Тетяна Редько, Людмила Станіславенко, Лариса Білозір, Жанна Дмитренко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

«Подільська земля надзвичайно багата талановитими авторами. Тож вважаю реалізацію Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства – необхідною умовою для популяризації й підтримки наших митців»,  – зауважив на початку засідання Олександр Крученюк.

Депутат обласної Ради, голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко зауважила, що місцевим письменникам для видання своїх творів життєво необхідна фінансова підтримка з обласного бюджету.

У свою чергу, директор Департаменту, заступник голови експертної ради Світлана Василюк повідомила, що у минулому році експертною радою з питань видання творів місцевих авторів відібрано та видано 50 на загальну суму мільйон гривень. 70 відсотків накладу книг безкоштовно передано для поповнення фондів шкільних та обласних бібліотек. Решта використовується для проведення презентацій, конференцій, ділових зустрічей, відзначення загальнодержавних свят, ювілейних і пам’ятних дат, обслуговування делегацій, репрезентації області в Україні та за кордоном, вручення переможцям змагань, конкурсів та олімпіад.

Відтак, в поточному році на розгляд експертної ради надано 63 твори місцевих авторів різних жанрів. Це проза, поезія, дитяча література, сатира та гумор, альбоми художніх робіт, краєзнавчі й методичні посібники, фотоальбоми та інша література.

Заслухавши інформацію Світлани Василюк, члени експертної ради шляхом голосування відібрали твори, видання яких здійснюватиметься коштом обласного бюджету.

Результати голосування  та рейтинг творів за кількістю набраних балів буде офіційно оголошено на наступному засіданні  експертної ради.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92