Вчора, 16 березня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Вінницька інформаційна платформа «Власно» щодо презентації проекту «Школа медіаграмотності для громадських організацій».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

Проект спрямований на підвищення рівня медіаграмотності інститутів громадянського суспільства Вінниччини та заохочення їх до свідомого вибору медіа контенту через організацію та проведення відповідних навчальних заходів.

«Сьогоднішнє суспільство прагне розповісти про себе. Наша мета – створити всі належні умови та допомогти йому в цьому», – відзначила голова громадської організації «Вінницька інформаційна платформа «Власно» Ольга Маліновська.

«Школа медіаграмотності для громадських організацій» буде реалізовуватися «Вінницькою інформаційною платформою «Власно» разом з «Медіа Центром «Власно» та щотижневою газетою «Правди Сила».

В рамках проекту заплановано проведення двох тренінгів у місті Вінниці та Бару. Також, планується виготовлення близько 15 тисяч додатків до газети «Правди Сила», на шпальтах яких будуть публікуватися інформаційні матеріали учасників проекту.

За словами Ольги Маліновської, не виключено, що учасники школи матимуть змогу працювати в «Медіа Центрі «Власно» у якості журналістів, блогерів чи просто новинних інформаторів. Також вона завірила, що в реалізації проекту будуть використані лише об’єктивні факти та події з життя регіону.

«Проект дозволить якісно змінити інформаційний контент Вінниччини, який, я переконана, повинен відповідати всім стандартам журналістики, а також дозволить молоді «розкритися» у якості журналістів», – впевнена головний редактор «Медіа Центру «Власно» Олена Шмигельська.

«Медіа школа охопить і так званих «народних журналістів», діяльність яких дозволяє оперативно отримувати новини з віддалених районів області», – зазначила головний редактор щотижневої газети «Правди Сила» Ірина Басенко.

Можна говорити про те, що діяльність «Школи медіаграмотності для громадських організацій» дозволить покращити рівень медіаграмотності інститутів громадянського суспільства Вінниччини, а також підвищить попит суспільства на більш якісні журналістські послуги та контент.

«В українському суспільстві важливими залишаються процеси самоідентифікації, які повинні бути на першому місці в інформаційній діяльності засобів масової інформації не лише Вінниччини, але й України в цілому. Реалізація проекту «Школа медіаграмотності для громадських організацій» дозволить посилити такі процеси та об’єднає зусилля громадян щодо підвищення ролі громадянського суспільства в нашій державі», – переконаний заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко.

Нагадаємо, що громадська організація «Вінницька інформаційна платформа «Власно» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92