Вчора, 20 лютого, у залі засідань облдержадміністрації відбулися загальні збори членів Громадської ради при облдержадміністрації, під час яких було заслухано звіт щодо роботи Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації протягом 2018 року та обговорено основні пріоритети регіонального розвитку Вінницької області на 2019 рік.

Нагадаємо, що Громадська рада – це консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації, що утворений та діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Громадські ради також утворено та діють при районних державних адміністраціях.

«Мета діяльності департаменту – забезпечення сталого регіонального розвитку Вінницької області, зокрема створення належних умов для підприємств реального сектору економіки, розвиток міжнародної співпраці, залучення інвестицій, надання якісних адміністративних послуг для поліпшення умов життєдіяльності населення області, а також підвищення рівня його добробуту», – відзначила заступник директора – начальник управління регіонального розвитку та інвестицій Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Інесса Ратушняк.

Основними пріоритетними напрямками діяльності Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації у 2019 році будуть наступні:

– зростання конкурентоспроможності економіки області та залучення інвестицій;

– розвиток міжнародних відносин та грантової діяльності;

– забезпечення ефективної роботи центрів надання адміністративних послуг;

– розвиток об’єднаних територіальних громад;

– формування позитивного туристичного іміджу області.

Зазначимо, що Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації є одним з виконавців Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року.

Окрім цього, члени Громадської ради при облдержадміністрації обговорили питання підготовки та проведення установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства Вінниччини для обрання нового складу Громадської ради при облдержадміністрації.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92