Сьогодні, 14 лютого, в обласному краєзнавчому музеї в рамках відзначення в області Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан, відбулася урочиста презентація фотоальбому «Вони пройшли крізь вогонь», присвяченого вінничанам-учасникам війни в Афганістані (1979-1989).

У заході взяли участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Петро Кирилішин, директор обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька, голови районних та міських громадських організацій ветеранів війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших держав, представники засоби масової інформації регіону.

Зазначимо, що фотоальбом «Вони пройшли крізь вогонь», який є продовженням видання «Незаживаюча рана Афгану», було видано за сприяння обласної державної адміністрації та обласної Ради, обласного краєзнавчого музею, громадської організації «Асоціація музеїв Вінниччини» та Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів).

Він містить світлини та текстові матеріали про військову службу уродженців Вінниччини у Афганістані (1979-1989) та миротворчих місіях у інших країнах світу, розповідає про діяльність Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані, районних та міських спілок воїнів-афганців, а також афганців – учасників антитерористичної операції на сході України та учасників операції Об’єднаних сил.

Пам’ять воїнів, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав, присутні в залі вшанували хвилиною мовчання.

З нагоди відзначення в області Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан, ветеранів Афганської війни було відзначено Подяками обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також вручено примірник фотоальбому «Вони пройшли крізь вогонь».

Окрім того, у заході взяв участь Вінницький афганський вокально-інструментальний гурт «Перевал» під курівництвом Олександра Скрипника, який виконав декілька своїх авторських пісень.

Сьогодні на Вінниччині проживає більше 3000 учасників бойових дій у Республіці Афганістан. В області діє мережа громадських організацій, що стоять на сторожі інтересів воїнів-інтернаціоналістів, дбає про належне вшанування пам’яті полеглих, підтримують родини тих, чиї життя відібрала Афганська війна.

Пам’ятаймо про мужність й відвагу воїнів-афганців та всіх тих українців, які загинули на чужині.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92