Сьогодні, 13  лютого,  в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни відбулась зустріч з учасниками війни в Афганістані, які перебувають на лікуванні в закладі, присвячена відзначенню на Вінниччині Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан.  

Участь у зустрічі взяли начальник госпіталю Валерій Бабійчук, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк, головний спеціаліст Центру Міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Олег Дмитрійчук, голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин.

Перед початком  зустрічі учасники заходу оглянули виставку обласного краєзнавчого музею, присвячену війні в Афганістані та роботі міських та районних громадських організацій  воїнів-інтернаціоналістів Вінниччини.

Директор Департаменту Світлана Василюк  зазначила:  « Сьогодні ми зібралися в цій залі для того, щоб віддати шану ветеранам бойових дій на території інших держав, які з честю виконали свій бойовий обов'язок і для яких 15 лютого – свято на все життя».

«Ви гідно виконали свій обов’язок і виявили найкращі моральні якості, особистий героїзм, толерантність і милосердя, – те, що притаманно українським воїнам – чим заслужили визнання і вдячність інших народів» - додала вона.

До 30-ої річниці виведення військ з Афганістану Світлана Василюк вручила ветеранам-афганцям  Подяки облдержадміністрації та обласної Ради та пам’ятні подарунки – альбоми  «Вони пройшли крізь вогонь».

Після урочистої частини присутні мали змогу переглянути концертну програму у виконанні ансамблів Вінницького районного Будинку культури «З роси і води» та «Подільські музики» та послухати «афганські» пісні у виконанні  гурту «Перевал» Вінницької міської спілки ветеранів Афганістану.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92