Вчора, 31 січня, на спільному засіданні членів Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді було розглянуто основні пріоритети галузі культури області, над досягненням яких протягом 2019 року буде працювати Управління культури і мистецтв облдержадміністрації.

«Управлінню підзвітні 14 культурно-мистецьких закладів області, фінансування яких здійснюється коштом обласного бюджету. Ці заклади повною мірою забезпечують культурні потреби населення Вінниччини», – зазначила заступник начальника Управління культури і мистецтв облдержадміністрації – начальник відділу культурно-мистецьких установ Валентина Троян.

За словами Валентини Троян, протягом минулого 2018 року заробітна плата працівників культури виросла на 15% у порівнянні з 2017 роком, що дозволило певною мірою зупинити відтік кваліфікованих кадрів з цієї сфери. Окрім того, було проведено масштабні будівельні, ремонтні та реставраційні роботи у закладах культури та мистецтв області.

Діяльність Управління культури і мистецтв облдержадміністрації у 2019 році буде спрямована на створення у культурно-мистецьких установах належних матеріально-технічних умов для надання культурних послуг, а також продовження реалізації мистецьких проектів, зокрема таких, як «Міжнародний фестиваль імені П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк», «Міжнародний фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало», «Обласний фестиваль національних культур «Подільські барви», «Обласний молодіжний етнофестиваль «Калинові мости», «Обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля», які, без сумніву, є візитівкою Вінниччини.

Члени Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді цікавилися питаннями доступності культурно-мистецьких установ для людей з інвалідністю, а також щодо систематичного залучення управління до процесу національно-патріотичного виховання дітей та молоді області, відповідно до Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2020 роки» та Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки.

Наступне засідання відбудеться 7 лютого, під час якого планується обговорити основні пріоритети діяльності у 2019 році Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92