Сьогодні, 22 січня, молодь Вінниччини, учні та студенти міста з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя возз`єднання українських земель в єдину унітарну державу влаштували флешмоб, покликаний продемонструвати усім краянам, жителям України та нашим землякам, що знаходяться за її рубежами, що Україна – єдина: своїми територіями та землями – неподільна, думками і прагненнями щасливого майбутнього – спільна, душею та серцем кожного українця – світла, мужністю та незламністю духу – сильна, вірою та душею – вільна!

Понад 450 учнів та студентів на Європейській площі міста Вінниця створили «живе» слово – СОБОРНІСТЬ, розгорнули український прапор та виконали гімн України.

Всі райони та міста обласного значення Вінниччини напередодні Дня Соборності України в честь 100-річчя Акту Злуки УНР та ЗУНР долучилися до флешмобу «Єдина країна». Мир, віра, воля, сила, мрія, люди, храм, друг, ціль, шанс, мета, діти, ідея – учасники з усіх куточків Вінниччини утворювали відповідне «живе слово», що символізує Соборну Україну.

Таким чином, молодь Поділля привітала Україну з важливою історичною датою «живими» словами про свою державу.

Флешмоб покликаний вкотре нагадати, що Соборність – перш за все, духовна згуртованість усіх громадян, незалежно від їхньої національності та регіону проживання, це толерантність та запорука успішного розвитку української державності. 

 

Презентація флешмобу "Єдина країна" у районах Вінницької області за посиланням:

Обласний Флешмоб "Єдина країна"

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92