Сьогодні, 16 січня, у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція щодо організації та проведення в області конкурсу «Жінка Вінниччини - 2019».

Щорічний проект має на меті відзначення жінок різних галузей, що досягли високих результатів у професійній чи соціальній діяльності та зробили вагомий внесок у розвиток міста та області.

Крім цього, реалізація проекту спрямована на поширення позитивних прикладів щодо ролі жінки у вирішенні соціально-важливих проблем області, а також на підтримку актуальних соціальних практик, що сприяють розвитку благодійного руху на Вінниччині.

У прес-конференції взяли участь: директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк,  ініціатори та організатори заходу -  депутат обласної Ради Людмила Станіславенко та голова ГО «Всеукраїнське об’єднання «Розвиток. Розвиток» Ірина Борзова, а також Народний художник України Володимир Козюк, голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Ірина Саранча.

У зустрічі з представниками ЗМІ також взяли участь родини Іринки Химич та Іринки Ящук, які завдяки  проведенню попередніх конкурсів вже отримали фінансову та моральну підтримку, а також  родина Мельниченків, яка наразі потребує допомоги.

Як і минулих років, ключовою метою проекту є благодійна місія. Тож цьогоріч, у рамках конкурсу «Жінка Вінниччини – 2019», відбудеться збір коштів на операцію деформованих стоп 16-річному Артуру Мельниченку, якому поставили діагноз дитячий церебральний параліч. Проведення операції планується в Ізраїльській клініці «Рамбам».

Рідні Артура протягом 15 років роблять усе можливе для того, щоб допомогти юнакові.

Під час прес-конференції Ірина Борзова розповіла присутнім про особливості проекту: «Наш проект «Жінка Вінниччини» має дві складових – благодійну та соціальну. Ми хочемо відзначити соціально активних жінок, які на сьогоднішній день мають власну професію, власну аудиторію та своїх прихильників. Завдяки тому, що ми об’єднуємо таких активних і цілеспрямованих жінок, ми зможемо надати допомогу тим, хто цього потребує», - зауважила Ірина Борзова. За її словами, перший етап проекту стартує з 20 січня і триватиме до 10 лютогоПротягом цього часу всі підприємства, громадські організації, благодійні фонди, представники громади можуть подати кандидатуру жінки на участь в проекті. «Головною метою участі  у цьогорічному  проекті є соціальна активність та організація соціальних і благодійних проектів для надання допомоги Артурові Мельниченку. Варто зазначити, що участь в проекті є безкоштовною», - підкреслила Ірина Борзова.

У свою чергу, Людмила Станіславенко розповіла присутнім про партнерів та учасників соціального проекту. Також депутат обласної Ради поінформувала про особливості проведення заходу. «Наш проект є унікальним, адже він демонструє, що завдяки спільним зусиллям ми досягаємо  вагомих результатів і ми здатні надати необхідну підтримку та допомогу тим, хто найбільше цього потребує. Цьогоріч проект передбачає 18 номінацій, у кожній з яких буде 5 фіналісток, які розроблятимуть власні, особливі благодійні проекти з метою надання допомоги та підтримки родині Мельниченків».

Під час прес-конференції Володимир Козюк також підкреслив значущість таких соціальних проектів для вінничан. У свою чергу, Ірина Саранча підкреслила, що об’єднання зусиль має особливо важливе значення для втілення мрій кожного учасника проекту.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк внесла пропозицію щодо видання коштом обласного бюджету щорічної книги «Жінка Вінниччини».

 Під час зустрічі присутні мали можливість поспілкуватися з Іринкою та її мамою Діаною Химич – учасницями конкурсу «Жінка Вінниччини – 2018». Минулого року, в рамках зазначеного проекту, для Іринки Химич було зібрано понад 180 тис. грн. на лікування, адже дівчинка має рідкісне генетичне захворювання – прогерію Хатчинсона-Гілфорда. Завдяки зібраним коштам дівчинка пройшла І етап експериментального лікування у клініці Бостона.

Діана Химич розповіла, що у Бостоні їй запропонували очолити в Україні  благодійний фонд, спрямований на підтримку дітей з прогерією Хатчинсона-Гілфорда. На сьогодні Діана Химич пише книгу про це захворювання та збирає матеріали про дітей, які також мають такі генетичні особливості.

Учасники прес-конференції також мали можливість поспілкуватися з Іриною Ящук – учасницею благодійного проекту «Творчість у Благо 2016», для якої було зібрано кошти на дороговартісну операцію на хребті. Завдяки проведеній операції зріст дівчинки збільшився на 10 см. На даний час Ірина Ящук веде досить активний спосіб життя, є учасницею благодійних акцій.

Довідково: 

Умови участі в проекті: колектив, підприємство, громадськість або фізична особа з Вінниччини може номінувати жінку на участь у проекті, яка на їхню думку зробила найбільш вагомий внесок у певній галузі чи у розвиток міста, а також є прикладом для громадськості.

Для участі у проекті до 10 лютого потрібно надіслати рекомендацію на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (ПІБ, фото, вид діяльності, досягнення або обґрунтування, контакти для зв’язку).

За результатами засідання організаційного комітету буде визначено 5 жінок у кожній номінації, які  братимуть участь у фінальній частині проекту.

У рамках проекту кожна з учасниць має організувати челендж добра для збору коштів на операцію Артуру Мельниченку.

Номінації:

  • Жінка Вінниччини.
  • Обличчя Вінниччини.
  • Милосердя Вінниччини.
  • Проект Вінниччини.
  • Культура.
  • Шоу-Бізнес.
  • Медіа.
  • Спорт.
  • Медицина.
  • Наука.
  • Освіта.
  • Туризм.
  • Бізнес.
  • Ресторація.
  • Стиль та мода.
  • Державна служба.
  • Психологія та Розвиток.
  • Сфера краси.

Голосування  проходитиме з 15 лютого по 1 березня на vn.20minut.ua.

Церемонія нагородження та благодійний вечір відбудуться 5 березня у ресторані «MontBlan».

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92