На Вінниччині триває новітній навчально-пізнавальний проект «Україна на 200», який передбачає підготовку учнів 11-х класів закладів освіти міста Вінниці до зовнішнього незалежного оцінювання.

Проект реалізовується спільно з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського та за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Нагадаємо, що навчальна діяльність у рамках проекту відбувається у форматі інтерактивної гри. Розробники гри – студентки 4 курсу факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Наталія Гуйван та Лілія Голиборода. Проводити гру їм допомагає одногрупниця Наталія Клибанська.

Назва гри «Україна на 200» символічна: 200 – це максимальна кількість балів, яку можна отримати під час гри, а також під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

На разі до проекту долучилися учні навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей № 7 Вінницької міської ради.

«Учні дуже активно включаються у гру, тому що розуміють, як це «спрацює на них» під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання, яке є обов’язковим. «Україна на 200» допомагає поглибити знання з історії України, української мови та літератури, а також розвинути уміння та навички аналітично мислити», – переконана координатор проекту, завідувач кафедри історії та культури України факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, доктор історичних наук, професор Ольга Коляструк.

Зазначимо, що гра побудована у межах 4 категорій, а саме: архітектура і скульптура, живопис, література і театр, кіно і музика. Кожна з наведених категорій містить 3 рівні, кожний з яких має різну складність та оцінювання.

Окрім вище зазначеного проекту, до кінця грудня поточного року в області триває мистецький проект національно-патріотичного спрямування «Українські митці за вільну Україну», який передбачає проведення у закладах освіти міста Вінниці спеціалізованого курсу авторських лекцій національно-патріотичного спрямування Ольги Коляструк, що покликаний показати учнівській молоді національну самобутність українців та процес державотворення через призму мистецтва.

 


 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92