Сьогодні, 10 грудня, на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Вінницької області відбулося обговорення наявних на сьогодні результатів реалізації в області проекту щодо розробка та впровадження концепції електронного урядування.

Проект реалізовується в рамках Програми е-урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP) у Вінницькій області.

«Електронне урядування – це надзвичайно потужна система, що передбачає поліпшення процесу надання соціальних послуг населенню. Мета нашого проекту полягає у розробці концепції електронного урядування та розвитку електронної демократії на Вінниччині, зокрема створення належних умов та забезпечення відповідного супроводу цьому процесу», – зазначив голова Хмільницької районної громадської організації «Право» Віталій Дорох.

«Громадська рада при облдержадміністрації активно долучається до розробки та подальшого запровадження системи електронного урядування в області», – відзначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

За словами Віталія Дороха, у рамках реалізації проекту було проаналізовано стан використання інструментів електронної демократії органами місцевого самоврядування регіону, зокрема новоствореними об’єднаними територіальними громадами.

За результатами моніторингу виявлено, що більшість об’єднаних територіальних громад не мають нормативно-правової бази щодо запровадження електронної демократії. Зважаючи на це, на разі фахівцями проекту формуються методичні рекомендації для органів місцевого самоврядування області щодо запровадження механізму електронного урядування, які передбачають проведення відповідної інформаційної кампанії серед мешканців громад та створення єдиного шаблону з надання електронних послуг.

Нагадаємо, що програма е-урядування EGAP фінансується Швейцарською Конфедерацією та спільно реалізується фондами «Східна Європа» та «Innovabridge». Впровадження програми відбувається у 4 областях України: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській та Одеській.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92