Вчора, 3 грудня, під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулась Всеукраїнська нарада з питань створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю.

Вінниччину в студії відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування представили заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, а також керівники профільних департаментів та служб ОДА, представники громадських організацій.

Під час наради основна увага була приділена доступності та універсальному дизайну як ключовим факторам створення комфортного та безбар’єрного середовища.

Учасники засідання ознайомилися з новими державними будівельними нормами «Інклюзивність будівель і споруд», а також з основними законопроектами, спрямованими на усунення бар’єрів для людей з інвалідністю під час проектування та подальшого вирішення питань стосовно зручності забудов.

Крім цього, увагу присутніх акцентували на подальшому створенні системи захисту прав людей, які цього потребують. Також Глава держави зауважив про важливе та універсальне значення доступності, підкресливши:  «Йтиметься про доступність у широкому сенсі цього слова, про її значущість у всіх без винятку сферах життєдіяльності та про спрямування на реалізацію принципу доступності роботи всіх без винятку органів влади».

 

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92