Сьогодні, 21 листопада, в Державному архіві Вінницької області відкрилась виставка документів до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Експозиція складається з чотирьох розділів, де представлені копії архівних документів, книги, газетні публікації. Перший розділ висвітлює економічне та політичне становище на Вінниччині в 1928-1932 рр.

Другий розділ виставки розкриває механізми вчинення злочину геноциду, визначаючи надмірні державні хлібозаготівлі однією з передумов великої трагедії. Тут представлено доповідні записки від керівників про голодування населення та «продовольчі труднощі» в області.

Третій, найбільший, розділ містить документи, що підтверджують високу смертність населення: дані про випадки людоїдства та трупоїдства в районах області, порівняльні таблиці смертності по районах області.

Четвертий розділ виставки – колекція документів «Спогади вінничан – очевидців голоду 1932-1933 років». Цьогоріч акцентується увага саме на цьому розділі, у ньому представлено документи усної історії усіх районів Вінницької області.

Запрошуємо усіх небайдужих до історії рідного краю відвідати виставку, яка експонуватиметься упродовж двох тижнів за адресою: вул. Пирогова, 12, Державний архів Вінницької області.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92