Голова облдержадміністрації Валерій Коровій,  заступник голови обласної Ради Ігор Хміль та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович привітали сьогодні  з професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення і зв'язку представників мас-медіа Вінниччини.

Звертаючись до  учасників урочистого зібрання, Валерій Коровій підкреслив важливу роль електронних засобів масової інформації та зв’язку в житті кожної людини  та в державі в цілому. Без них неможливе економічне зростання, просування до європейських та світових стандартів демократії

«Хочу  подякувати усім присутнім в цій залі за вашу роботу, за прагнення творити добро. Коли ми говоримо про медійну спільноту  Вінниччини, ми не можемо не помітити істотне зростання професіоналізму журналістів. Я особисто глибоко переконаний, що ми робимо лише перші кроки і неодмінно побудуємо нову, могутню  державу Україну, попри усі випробовування, які дає нам сьогодні Господь»,- зазначив  очільник ОДА.

Керівники області та міста вручили працівникам телебачення і радіо Вінниччини Почесні грамоти обласної адміністрації та обласної Ради, грамоти Вінницької міської ради та її виконавчого комітету і грошові премії, побажавши плідної роботи, доброго здоров’я та творчих злетів.

До медійників Вінниччини із словами привітань звернувся представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, який вручив грамоти Національної ради кращим працівникам галузі.

З нагоди свята, за доброю традицією, концертні номери для  учасників зібрання представили вихованці Вінницького будинку культури «Зоря».

Варто зазначити, що День працівників радіо, телебачення та зв'язку — професійне свято України, яке відзначається щорічно 16 листопада, адже саме в цей день в 1924 році в Харкові в ефірі прозвучала перша радіопередача. Сьогодні у цій сфері працюють 250 тисяч чоловік. Галузь зв’язку та інформатизації України налічує більше тисячі операторів зв’язку, 500 провайдерів мережі інтернет, 15 тисяч відділень поштового зв’язку, 10 профільних вищих навчальних закладів, які щорічно готують близько 30 тисяч фахівців у сфері телекомунікацій; понад 10 науково-дослідницьких і проектних інститутів.

 Свято встановлено в Україні «на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв'язку України» згідно з Указом Президента України «Про День працівників радіо, телебачення та зв'язку» від 11 листопада 1994 року.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92