Сьогодні, 13 листопада, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадських організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» та «Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» щодо проведення у м. Вінниці протягом 14 листопада поточного року низки профілактичних заходів із боротьби з цукровим діабетом.

Цьогорічна тема Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом: «Сім’я та цукровий діабет».

«Цукровий діабет – це не лише медична проблема, але й соціальна та економічна. Це захворювання, яке може спричинити сліпоту, призвести до ампутації кінцівок у пацієнта і таке інше. Тому проблематика боротьби з цією хворобою надзвичайно актуальна в усьому світі: практично кожна країна має затверджену на державному рівні національну програму боротьби з цукровим діабетом», – зазначив президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів», головний лікар обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру Пилип Прудиус.

«Сьогодні влада все більше і більше переймається проблемою діабету в Україні. Спілкуючись з працівниками сфери охорони здоров’я та пацієнтами, можна відзначити дієвість в області програми «Доступні ліки» щодо профілактики та лікування цукрового діабету», – відзначила головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Світлана Швидюк.

За словами завідуючої кафедри ендокринології з курсом післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова Марини Власенко, у боротьбі з цукровим діабетом, окрім підтримки з боку держави, повинне ще бути глибоке розуміння пацієнтом захворювання, його виявлення, профілактики та лікування.

У рамках Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом, 14 листопада на Європейській площі міста відбудеться низка профілактичних заходів, зокрема, флеш-моб з метою привернути увагу громади міста до проблеми цукрового діабету в Україні із залученням волонтерів з медичних навчальних закладів області, а також безкоштовне надання послуги щодо визначення рівня цукру в крові та відповідні методичні рекомендації з метою профілактики цукрового діабету.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92