Сьогодні, 24 жовтня, в приміщені обласної універсальної наукової бібліотеки імені К.А. Тімірязєва розпочала роботу VI Міжнародна науково-практична конференція «Усна історія: теорія, метод, джерело», що відбуватиметься протягом 24-26 жовтня 2018 року.

Конференція стала можливою за підтримки облдержадміністрації, зокрема, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та Управління культури і мистецтв облдержадміністрації, обласної універсальної наукової бібліотеки імені К.А. Тімірязєва, Державного архіву області, Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Комунального підприємства «Центр історії Вінниці», а також громадських організацій «Асоціація бібліотек Вінниччини» та «Вінницьке історичне товариство».

«На Вінниччині за останні роки відбулося чимало знакових подій. Однією з таких подій, без сумніву, є щорічна організація та проведення Міжнародної науково-практичної конференції, яка вже стала традиційною», – зазначив начальник Управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський.

«Облдержадміністрація систематично долучається до реалізації історичних проектів. Так, спільно з телеканалом «Доба» підготовлено низку короткометражних фільмів про історію та культуру Вінниччини. Окрім того, щороку в бібліотеках області з’являються нові історичні книги, що були видані за рахунок коштів обласного бюджету», – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

За словами директора Державного архіву області Юрія Легуна, Вінниччина є одним з провідних регіонів України щодо запровадження нових історичних досліджень.

Цьогорічна конференція організована у рамках реалізації в області проекту по збереженню усної історії «Голоси живої історії», який впроваджується громадською організацією «Асоціація бібліотек Вінниччини». Проект став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Програма конференції включає обговорення проблематики перспектив розвитку в Україні усної історії, особливостей усноісторичних досліджень, висвітлення радянської доби в усній історії, а також формування життєписів внутрішньо переміщених осіб.

Робота учасників конференції передбачає пленарне та секційні заняття, майстер-класи, демонстрацію фільмів за результатами польових досліджень та виїзне засідання на базі закладів культури Тульчинського району.

Супроводжують конференцію книжкові виставки «Краєзнавчі видання бібліотеки» та «Усна історія: теорія, метод, джерело» з фондів обласної універсальної наукової бібліотеки імені К.А. Тімірязєва.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92