Сьогодні, 12 жовтня, в приміщені філії обласної універсальної наукової бібліотеки імені К.А. Тімірязєва відбулися урочисті заходи у зв’язку з відзначенням в області Дня Українського козацтва, який, згідно з Указом Президента України від 7 серпня 1999 року № 966/99 «Про День Українського козацтва», щороку відзначається 14 жовтня у велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Пам'ять усіх загиблих захисників Української держави присутні на заході вшанували хвилиною мовчання.

«Протягом усієї української історії козак постає як уособлення сили духу та відваги, освіченості та високодуховності, а також християнської віри. Козацтво завжди стояло на захисті кордонів України, її звичаїв та традицій. Дякую вам, що не залишаєтесь осторонь тих процесів, які сьогодні відбуваються у нашій державі, бережете та примножуєте національні традиції та збагачуєте українську культуру», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

«Сьогодні Українська держава переживає своє відродження. Це стосується й питання християнської віри. Козацтво Вінниччини об'єднає свої зусилля у справі підтримки процесу становлення української помісної церкви, яка була б однією з основ державності, як це було 300 років тому», – відзначив отаман Вінницького обласного товариства «Українське Реєстрове Козацтво» Микола Крижанівський.

Для представників козацьких організацій громадянського суспільства та активісти козацького руху області було підготовлено святкову програму, яка включила у себе виступи кращих народних співаків, фольклорних гуртів та хорових ансамблів Вінниччини.

У рамках відзначення в області Дня Українського козацтва, активістів козацького руху Вінниччини, зокрема, представників Крайового товариства «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна», Вінницького обласного товариства «Українського Реєстрового Козацтва» та Вінницької обласної громадської організації «Вінницький кіш Українського козацтва» було нагороджено Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, квітами, а також цінними подарунками: фотоальбомом-книгою «Хата під стріхою», яка розповідає про аутентичну українську культуру.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92