Про ефективність роботи у сфері протидії торгівлі людьми свідчать спільні проекти: інформаційні кампанії, тренінги, круглі столи, акції. Саме такий спільний захід - круглий стіл був організований та проведений Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, Літинською райдержадміністрацією та Вінницькою громадською організацією ФО «Прогресивні жінки», в рамках розширеного засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми Літинської райдержадміністрації, який відбувся у смт Літин 02 березня 2018 року в залі засідань райдержадміністрації.
Тема круглого столу: «Взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Літинському районі».
Учасниками цього заходу були керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, служб, установ та організацій району.
Про стан реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області інформувала головний спеціаліст відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, відповідальна особа за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми у Вінницькій області, Любов Никодим та представники громадської організації ФО «Прогресивні жінки»: президентка - Наталя Козлова та модераторка і експертка - Наталя Сергієнко.
Фахівці структурних підрозділів РДА, закладів медицини, відділу поліції району прозвітували про виконану роботу щодо профілактики протидії торгівлі людьми в Літинському районі.
У ході засідання заступник голови Літинської районної державної адміністрації Валентина Захаревич наголосила на необхідності ще більш відповідального підходу суб’єктами, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми до виконання своїх функцій у частині обміну інформацією та перенаправленні осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми, що надасть змогу підвищити рівень та оперативність надання допомоги таким особам.
Спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій Вінницької області необхідно і надалі підвищувати рівень обізнаності громадськості щодо явища торгівлі людьми і збільшувати кількість ідентифікованих осіб, постраждалих від торгівлі людьми та надавати їм кваліфіковану допомогу.