Упродовж 12-14 січня 2018 року 34 дитини віком від 10 до 15 років із семи районів області (Барського, Тиврівського, Іллінецького, Оратівського районів та міст Ладижин, Хмільник, Могилів-Подільський Барського, Тиврівського, Іллінецького, Оратівського районів та міст Ладижин, Хмільник, Могилів-Подільський) цікаво провели новорічні канікули в рамках трейлер-фестивалю «Вінницькі канікули-2018».

Захід був організований Департаментом культури Вінницької міської ради, Центром концертних та фестивальних програм Вінницької міської ради, метою якого було дати можливість дітям відпочити, поспілкуватися, побачити обласний центр таким, яким ще не бачили до того, а також відчути справжній дух новорічних та різдвяних свят. Розмаїта культурна програма міста є унікальним досягненням, що уже сьогодні надихає багатьох жителів сусідніх міст та містечок заїхати та відпочити, поділитися культурою та традиціями.

Організатори проекту цього року підготували програму перебування на три дні, в якій діти були не лише пасивними спостерігачами, а й активними учасниками. Новацією стало те, що діти мали фільмувати своє перебування на фестивалі і, повернувшись додому, зробити фотозвіт про свої пригоди.

Перший день різдвяних канікул завершили у "колишньому ресторані "Підкова" (приміщення бувшого кінотеатру "Росія"). Для дітей було влаштовано розважальну програму та новорічну дискотеку. Колядували, щедрували, співали пісень, та всі дружно танцювали.

Загалом, за три дні юні гості міста, що приїхали для участі у фестивалі «Вінницькі канікули», відвідали новорічну виставу у Вінницькому державному академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського та виставу у Вінницькому академічному обласному театрі ляльок «Золотий ключик». Побували в Музеї ретро-техніки "Автомотовелофоторадіо" та в Інтерактивному музеї «Вінниця -1362». Пройшли екскурсію по маршруту «Вінниця муральна» разом з переглядом сидячих пам’ятників міста. Помилувались муралами і зайшли до міської ради подивитися виставку дідухів, зібраних з усіх районів Вінниччини та виставкові новорічні композиції дитячих закладів міста з оздобленнями в формі символу року.

13 січня учасники проекту стали фіналістами традиційного 5-го Чемпіонату України колядок. Сім команд кілька годин веселили та вітали вінничан по всьому місту, збираючи кошти на волонтерські програми. Переможцем чемпіонату цього року стали наймолодші КВН-щики команди “88 чудо світу” з м. Запоріжжя.

Також діти взяли участь в майстер-класах зі сценічного мистецтва та інтелектуальних ігор. Кожного вечора біля новорічної резиденції на екскурсантів чекала зустріч з Дідом Морозом та Снігуркою в Центральному міському парку біля головної новорічної ялинки, Новорічний танцювальний марафон "В ритмі свята" та різноманітні смаколики, приготовані учасниками Вінницького фесту вуличної їжі "Vinnytsia Food Fest".

Останній день різдвяних канікул завершили на урочистому закритті головної ялинки в Центральному міському парку.

Дні фестивалю подарували багато цікавих вражень і несподіванок, тому діти роз’їхалися по домівках задоволені та сповнені позитивних емоцій.