Захід організований за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, в рамках другого дня Всеукраїнського форуму «Координація через діалог», спрямованого на налагодження співпраці між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та громадськими об’єднаннями з питань національно-патріотичного виховання.

З вітальним словом виступив Вінницький міський голова Сергій Моргунов:
«Семен Якерсон в свій час писав, що «по національності я - українець, по віросповіданню –іудей», тому я думаю, що в нас є багато історичних постатей, про які ми не знаємо, а вони вклали дуже багато зусиль у становлення нашої України. Хочу побажати, щоб наші історики скоріше висвітлювали і показували, якою багатогранною є наша країна і який сильний наш український народ. Прийміть вітання з Днем збройних Сил України. І, в першу чергу, бажаю вам сили волі, сили духу, здоров’я, благополуччя, миру. Слава Україні!»

Продовжив привітання Ігор Івасюк, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації: 
«Обласна державна адміністрація підтримала цей проект в рамках Вінницької обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки. Семен Якерсон проживав близько в 50 метрах від цієї меморіальної таблиці. І дуже добре, що наша історична пам’ять повертається і ми вшановуємо українських військових діячів. Всіх вітаємо з Днем збройних Сил України, бажаємо мирного неба, спокою, добробуту та щастя. Слава Україні!»

Після офіційного відкриття меморіальної таблиці Семену Якерсону, представники координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання підвели підсумки роботи Всеукраїнського форуму «Координація через діалог» та поділились своїми враженнями.

«Форум мені сподобався, - розповідає Олександр Вовченко, представник Всеукраїнського молодіжного руху «Національний альянс» (Черкаська область). - Дуже добре, що все відбувалось у форматі діалогу, ми змогли обмінятись досвідом. Також з деякими організаціями домовились здійснити навчальні візити один до одного в рамках заходів, що будуть організовані»

«Задоволений, що взяв участь у форумі, - ділиться враженнями Павло Сухаревський, представник громадської організації «Кремінь». - Ми налагодили контакти між собою, а також дізналися, що роблять у інших областях у напрямку національно-патріотичного виховання. Вірю, що наша спільна робота у рамках форуму допоможе кожному координатору у співпраці між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та громадськими об’єднаннями»