Форум об’єднав більше 30 представників координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування задля обміну досвідом та ідеями, розробки та впровадження алгоритму дій щодо покращення діяльності координаційних рад.

Організаторами форуму виступив Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА за підтримки Мiнiстерство молоді та спорту України.

Ідея провести Всеукраїнського форуму виникла під час засідання Міжвідомчої комісії з питань національно патріотичного-виховання на Всеукраїнській конференції «Координація», організованій Міністерством молоді та спорту України у вересні 2017 року. На заході було відзначено Вінницьку та Київську область як лідерів у питаннях національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

«Вінницька область є однією з передових областей з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді, - розповідає Микола Ляхович, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України. - Тут створені координаційні ради, написана дуже хороша програма з національно-патріотичного виховання, передбачено на це кошти і саме головне – налагоджено втілення цієї програми. Під час форуму ми не тільки обміняємося досвідом, але й обговоримо план дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 р. №743-р»

«На даний момент ми всі розвиваємось у напрямку формування та реалізації державної політики у сфері національно-патріотичного виховання, - розповідає Natalia Zabolotna, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА. – Головне, що хочеться отримати від роботи форуму, – це розуміння, як налагодити ефективний механізм діяльності координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання не тільки при обласних, при районних місцевих адміністрацій, при органах місцевого самоврядування, а й при об’єднаних територіальних громадах. Я переконана, що координаційні ради мають бути тим мозком напрацювання планів роботи на наступний рік, стратегічним для обласного рівня і таким, який орієнтував наші райони, місцеві органи влади і об’єднані територіальні громади на місцях, в якому руслі потрібно рухатись, як об’єднувати ресурси та як здійснювати державну політику у сфері національно-патріотичного виховання»

Сьогодні на учасниць та учасників очікують тематичні обговорення на тему реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, активізації діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій у сфері національно-патріотичного виховання, роботи координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання на місцях, а також досвіду створення Центру національно-патріотичного виховання та практичної реалізації програм національно-патріотичного виховання на місцевому рівні.