На тренінгу учасники дізнались, хто такий «молодіжний працівник»; що означає «молодіжна політика»; до яких інституцій можна звертатись у своїй роботі з молоддю; яким чином формувати команду; якими якостями, навичками, компетенціями повинен володіти молодіжний працівник, щоб його робота була ефективною; яку роль відіграє молодь в громаді та як молодь може змінювати свою громаду на місцях, і що для цього потрібно робити.

Унікальність тренінгу полягала в тому, що на нього були запрошені, як працівники громадського сектору так і державні службовці, які працюють з молоддю. Це надало можливість обмінятися досвідом і отримати певні знання для спільної реалізації регіональної молодіжної політики.

Своїми враженнями поділились учасники тренінгу.

«Тренінг мені сподобався. По-перше, було дуже цікаве спілкування з молоддю, - розповідає Ірина Матковська, заступник директора Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Вінницької міської ради (м. Вінниця), - по-друге, для себе взяла дуже багато нових форм та методів роботи, що можна застосовувати у роботі з молоддю. Молодіжний працівник – це поклик душі, який тренери старались прищепити до нас, і це їм вдалось. Дякую.»

«Мені 17 років і я була учасницею багатьох форумів та тренінгів, - розповідає Альона Юрченко, представниця громадської організації «Спілка ініціативної молоді» (м. Жмеринка), - але те, що почула я тут, було надзвичайно цікавим. Той досвід, який мають інші організації, розширив моє бачення молодіжної політики та дав мені впевненість у тому, що молодіжний працівник дуже необхідний для сучасної молоді. І я готова взяти на себе відповідальність, і бути «молодіжним працівником».

«Найбільше мені сподобалось в тренінгу те, що нам не тільки розповідали теорію, а й всі знання ми використовували на практиці, - ділиться враженнями Анна Амзаєва, представниця громадської організації «Спілка ініціативної молоді» (м. Жмеринка), - Так, на другий день тренінгу, ми виходили на вулицю і проводили опитування серед молоді. Я щаслива, що отримала нові знання, нові вміння та перейняла досвід у колег. Дякую організаторам».