Конференція на тему: «Кращі практики надання соціальних послуг особам похилого віку. Реалії сьогодення та перспективи».

Культурно-розважальна програма на тему: «Ніколи старіти».

На заході було представлено кілька локацій: шахово-шашковий турнір, арт-терапія, фотовиставка, концерт, пікнікова локація, де кожен учасник міг скуштувати  шашлик, уху, попити фіто чай зі соколиками.

Усіх учасників привітали заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, депутатка та голова постійної комісії обласної Ради Людмила Станіславенко, керівництво Тиврівського району та Тиврівський селищний голова. Зокрема Олександр Крученюк наголосив, що сьогодні у соціальній сфері області одним із пріоритетів є включення людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають у закладах соціальної сфери у культурно-дозвіллєву діяльність.

Упродовж заходу мешканці Тиврівського будинку-інтернату та стаціонарних відділень територіальних центрів області демонстрували свої таланти, власноруч зроблені вироби: вишивки, картини, книги та багато іншого, а також мали можливість поспілкуватись у дружній атмосфері родинного свята.

Директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна підсумувала, що сьогодні у її сфері активно працюють задля подолання стереотипів сприйняття людей у віці 65+ та запобігання їхнього виключення із активного суспільного життя. Адже ці люди мають неабиякий потенціал, який можна й потрібно спрямовувати на благо суспільства, тим самим продовжуючи час активного життя людей поважного віку, аби на якомога довше відтермінувати їх потрапляння під повне соціальне обслуговування.

Окрім того, усі територіальні центри завітали на свято з власно випеченими короваями, які через заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка передали Калинівській райдержадміністрації для постраждалих від вибухів.