У роботі круглого столу взяли участь представники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування Шаргородського району, громадські  організації, представники бізнесу, члени багатодітних та прийомних сімей, батьки вихователі будинків сімейного типу, члени сімей учасників АТО, засоби масової інформації.
            «Завдання нашого круглого столу полягає в консолідації зусиль державних органів, обласних та районних депутатів,  бізнесу, для допомоги багатодітним та малозабезпеченим сім’ям. Держава допомагає таким родинам, є багато пільг, але не на все вона спроможна, тому хочемо спонукати бізнес структури до співпраці та допомоги родинам», - відзначила  Світлана Ярмоленко, заступник начальника управління праці та сімейної політики, начальник відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

            З привітальним словом виступив Щур Юрій Борисович, перший заступник голови Шаргородської районної державної адміністрації.

 Про стан соціальної підтримки багатодітних та малозабезпечених сімей, соціальну роботу із соціально незахищенними категоріями сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах, організації оздоровлення дітей із багатодітних сімей районів повідомили Марценюк С.М. - головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту, Сербіна М.В. - головний спеціаліст служби у справах дітей, Сандул С.М. - головний спеціаліст відділу освіти Шаргородської райдержадміністрації та Томчук В.М. - заступник директора - начальник відділу соціальної роботи районного центру ССДМ. Вони зазначили, що  багатодітні родини забезпечуються соціальною допомогою, пільгами, безкоштовними послугами з оздоровлення та відпочинку. До проблемних питань сімей з неповнолітніми дітьми постійно залучаються підприємства різних форм власності.

Про роботу органів місцевого самоврядування з багатодітними та малозабезпеченими сім’ями, приклади надання допомоги повідомила Боднарчук Наталія Михайлівна, сільський голова с. Юхимівка.

Учасники круглого столу - батьки багатодітних та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу озвучили питання особливості виховання дітей, сімейні цінності та традиції родини.

Також підтриманий позитивний досвід роботи структурних підрозділів  відповідальних за реалізацію державної сімейної політики органу місцевого самоврядування Шаргородського району.

Для цільової аудиторії Ярмоленко С.А. представила важливу інформацію щодо підвищення рівня економічної спроможності та самостійності багатодітних сімей, навчання родини самодопомоги й взаємодопомозі, сімейному бізнесу Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації готовий залучити спеціалістів з громадських організацій.

Заслухавши  та обговоривши інформацію, учасники круглого столу підписали резолюцію спрямовану на поліпшення становища багатодітних, прийомних та малозабезпечених сімей.