Метою турніру є розвиток у молоді критичного мислення, здобуття навичок публічного виступу та комунікації, соціалізація та об’єднання регіонів.

             З вітальним словом виступив Максим Студілко, заступник начальника управління молодіжної політики та оздоровлення – начальник відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації: «Нам надзвичайно приємно, що зі всієї України до нас завітало 64 учасники. Сам брав участь у дебатних турнірах, тому можу сказати, що це та гра, яка тренує ваш мозок. Кращим бажаю перемоги. І, звичайно, якщо у Вас є бажання і ідея, ми готові підтримувати Ваші ініціативи. Звертайтесь!»

            Небайдужою для учасників стала промова головного судді ІІІ Всеукраїнського турніру «Кубок Фенікса» Корнієнка Костянтина: «Я бажаю, щоб цей турнір приніс вам три особливих моменти: по-перше, цінні знання, безцінний досвід, щоб ви стали кращими, ніж були до турніру; по-друге, щоб ви отримали задоволення в незалежності від результату, адже в щоденному задоволенні ховається ось це недосяжне щастя, по-третє, щоб ви досягнули того, що хоче ваше серце – це, мабуть, найважливіше. Мені дуже хочеться, щоб кожний із вас по закінченню сказав: цей турнір вдався!».

            Із 32 команд, які боролись за першість фіналістами турніру стали команди: White (Буян Оксана, Чумачов Андрій), GPunited (Oleh StoievKristina Nazarenko), АЖБЕСИТ (Anastasiia KoshparmakТатьяна Соболева), ШаБо (Vika ShadmanovaAlexandr Boev).

Перемогу здобула команда з м. Києва - ШаБо (Шадманова Вікторія та Олександр Боєв).