В ході зустрічі було обговорено можливість та механізми впровадження у Вінницькій області проекту-дослідження на предмет вивчення посттравматичного стресового розладу внутрішньо переміщених осіб для подальшого аналізу їх соціальних потреб та надання необхідних для них соціальних послуг.

Професор Ліберзон інформував, що його основний науковий інтерес зосереджується на емоціях, стресах та стресових розладах, таких як ПТСР, зокрема в регулюванні та дисрегуляції систем стійкості. Його робота включає когнітивні, функціональні нейровізуалізації, нейроендокринологічні та генетичні підходи до вивчення стресу, емоцій, когнітивно-емоційних взаємодій та впливу емоцій на прийняття рішень,  а також функціональна нейроанатомія емоцій реакції на стрес та травми, а також патофізіології стресових розладів, а також дослідження специфічних моделей когнітивно-емоційно-соматичної взаємодії та основної нейрохірургії у здорових контрольних та психіатричних хворих, а також наслідки ненормальних взаємодій на емоційну регуляцію та процес прийняття рішень.

Для довідки

Ізраїль Ліберзон, доктор медичних наук, професор психіатрії, психології та неврології в Мічиганському університеті. Після закінчення медичної школи Саклерса Тель-Авівського університету д-р Ліберзон закінчив післядипломну підготовку з фізіології в Інституті Раппапорта, Ізраїльського технологічного інституту в Хайфі. Потім він закінчив програму "Психіатрична резиденція" в Мічиганському університеті, а з 1992 року працював факультетом у відділі психіатрії Мічиганського університету, кафедрою програми психології та неврології. У 1992 році д-р Ліберзон встановив програму посттравматичного стресового розладу (ПТСР) в Мічиганському університеті та медичному центрі адміністрації ветеранів Анни Арбор, програму, яка з тих пір зросла і залишалася на передньому краї біологічних досліджень ПТСР у всьому світі. Доктор Ліберзон засновував дослідницьку групу з травм, стресу та тривоги (TSARG) в Мічиганському університеті, що включає в себе лабораторію акушерної нейровизуалізації психіатричної лабораторії, лабораторію базової науки (мокрий стенд), генетичний сховище MiRR.

Протягом останніх 15 років під керівництвом доктора Ліберзона ЦАРГ постійно фінансувався кількома грантів NIMH RO1, VA Career Development та NIH K, VA заслуженими нагородами, грантів на армію та DoD та багато іншого. В даний час нараховуються понад 10 активних проектів, що фінансуються федеральними коштами різного роду, які присуджуються членам групи досліджень стрес-травматизму та тривоги.