Організаторами Всеукраїнського тренінгу «Окрилені Україною – Вінниця» виступили Департамент соціальної та молодіжної політики  Вінницької облдержадміністрації спільно з Інститутом  проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

В рамках заходу учасники поділились досвідом, розібралися в поняттях «національні цінності», «складові патріотизму», «пріоритети та «перлини» стратегії національно патріотичного виховання» та  зрозуміли, що в подальшому можуть зробити в себе на місцях на патріотичну тематику.

«Взагалі, будь-яку систему, - зазначає тренер Жанна Петрочко, - неможливо побудувати без партнерів ­– це доведено як факт. Одне із завдань тренінгів «Окрилені Україною» є формування партнерських мереж для організації, координації і здійснення національно-патріотичного виховання молоді. І ми цього тут досягли. Дуже вдячна за глибоко мислячу аудиторію, організацію заходу та можливість наснажитись»

Цікавими видались не тільки інформація, яку надали тренери, а й жваві та енергійні вправи. Так, молодь написала свій патріотичний гімн та визначила 3 кроки власної участі по поверненню з тренінгу, які зобов’язалась виконати.

 «Я дуже рада, – розповідає тренер Валентина Кириченко,- що у Вінниці нам вдалось попрацювати з відносно молодою групою. Оскільки я людина з великим життєвим досвідом, мені було приємно ще раз переконатися в тому, що наша молодь активна, небайдужа, здатна побачити і спланувати власне майбутнє. Я вірю, що у нас є частина достатньо здорової молоді, що зможе вивести Україну на Європейський рівень. Ми обмінялися контактами та поговорили про спільну участь у заходах»

Своїми враженнями про тренінг поділились учасники:

«В наш час мати патріотизм в серці є дуже важливим, – розповідає Олег Єфименко. Адже, саме відчуття патріотизму у кожного громадянина допоможе збудувати гідну Україну. Дуже задоволений, що взяв участь у тренінгу. Спасибі організаторам»

«Тренінг допоміг систематизувати знання з національно-патріотичного виховання, - зазначив Владислав. – Також я побачив перспективні напрямки, які запропоную впровадити в громадській організації, в якій працюю. Дякую»

 «Приємно було дізнатись нові методи та тренінгові вправи, які підтримують серед молоді розуміння, що таке гідність, – розповідає Оксана Данилова із м. Києва. – Національно-патріотичним вихованням я займаюсь давно і в черговий раз переконалася в своїх поглядах – що молодь таки зможе розбудувати нашу країну. Україна – це та країна, яка відбудеться!»

На завершення учасники отримали сертифікати та книгу з повним описом самого тренінгу та додатковими матеріалами.